Perspectief 2020

Momenteel zit de gehandicaptenzorg in een overgangsperiode. Vanaf 2015 werden alle diensten en voorzieningen in Vlaanderen FAM, Flexibel Aanbod Meerderjarigen.

Dit project zit in een startfase. Het is wel duidelijk dat vzw Levedale, naast het residentiƫle (wonen) in de toekomst meer diverse ondersteuningsvormen zal aanbieden zoals mobiele of ambulante begeleiding.

De begeleiding komt dan bij u thuis of u gaat zelf naar de begeleiding. Er zullen dus meer of minder intensieve ondersteuningsvormen mogelijk zijn. Het is de bedoeling meer zorg op maat aan te bieden en meer mensen met een beperking te bereiken.

Kennismaking / Intake

Als u op zoek bent naar een begeleiding of opvang, kan u contact opnemen met de Sociale Dienst van Levedale en vragen naar een kennismakingsgesprek. De sociaal assistente informeert naar je zorgvraag (je specifieke behoeften, noden en wensen) en gaat na of jouw aanvraag past binnen de opnamemogelijkheden van Levedale.

Ze gaat na of je een toelating nodig hebt van het Vlaams Agentschap voor Personen met een Handicap (VAPH). Dit is een document waarin vermeld staat welke zorgvorm je toegekend kreeg. Indien je een toelating nodig hebt, zal de sociaal assistente jou informeren hoe je dit kan aanvragen.

Tijdens een kennismakingsgesprek kan de werking van Levedale worden voorgesteld en wordt er geluisterd naar jouw vragen.

Indien nodig zal de sociaal assistente je zorgvraag registreren bij de Centrale Registratie voor Zorgvragen (CRZ).  Levedale kan optreden als contactpersoon en voor jou de open plaatsen met jouw zorgvraag in de gaten houden.  Bij een open plaats wordt er dan opnieuw contact opgenomen met jou.

Wanneer we niet positief kunnen antwoorden op uw zorgvraag, verwijzen we door naar een voorziening of dienst met een passend zorgaanbod.

 

Sociale Dienst:

 

T 02 269 05 95

Levedale vzw      De Biest 10     1861 Wolvertem     T 02 269 05 95     info@levedale.be